Lentewandeling in de sneeuw

De titel van dit verslag is geen woordspeling maar was werkelijkheid op 24 maart 2013 jongstleden. Deze winterse omstandigheden had kring Dender en Waas zeker niet in gedachten toen ze het eerste idee opvatte voor deze wandeling.

Terwijl er een pak sneeuw is gevallen, het 3 graden onder nul is en er een stevige oostenwind over Vlaanderland raast, komen toch een twintigtal dappere Voorposters opdagen voor deze ijskoude “lente”-wandeling.

De wandeling wordt ingeleid door Björn Roose, hoofdredacteur van Revolte, die iedereen welkom heet. Hij geeft een korte uitleg over Hamme en de omgeving middels een historische schets. De uitleg is zeer interessant maar gezien de kou gelukkig kort, iedereen wil in beweging komen om de dik ingepakte lichamen wat op te warmen.

Al snel loopt de groep Voorposters, waaronder de helft afkomstig uit Noord-Nederland, buiten de bebouwde kom door het schitterende landschap. Af en toe staat de groep even stil en geeft Björn gedocumenteerde uitleg bij diverse bezienswaardigheden; een oude brug, een voormalige watermolen, een oud kapelletje en ook diverse natuuraspecten krijgen uitgebreid de aandacht.

Halverwege de wandeling is het tijd voor een tussenstop. Tijd om de dorst te lessen en voor sommigen om ook wat te eten.

Halverwege blijkt eigenlijk nog maar een derde te zijn, dus de groep maakt zich al snel weer op voor nog een flink stuk wandelen. In snel tempo lopen we door het schitterende landschap en omdat er het tweede gedeelte minder stilgestaan wordt, lijkt de tocht al met al toch snel te gaan.

Terug in Hamme is het tijd om een gezellige kroeg op te zoeken. In het plaatselijke hardrockcafé worden we zeer welkom geheten door de heel gastvrije uitbaters. Er kan ook worden gegeten en onder het genot van de nodige drankjes worden de kameraadschappelijke banden aangehaald.

20130324_Lentewandeling-1 20130324_Lentewandeling-2 20130324_Lentewandeling-3 20130324_Lentewandeling-4 20130324_Lentewandeling-5 20130324_Lentewandeling-6 20130324_Lentewandeling-7 20130324_Lentewandeling-8 20130324_Lentewandeling-9 20130324_Lentewandeling-10

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Kameraadschap en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s