Infoavond Casa Pound

Op donderdag 31 januari had de infoavond, georganiseerd door Voorpost Antwerpen-Kempen, over Casa Pound plaats. De belangstelling was erg groot en velen moesten de avond rechtstaand volgen.

Na begroeting van de aanwezigen door Luc Vermeulen en een inleiding door Wim De Winter was het de beurt aan Alki die uitgebreid en boeiend de geschiedenis bracht van het ontstaan en de werking van de toch wel originele Italiaanse beweging Casa Pound. De interesse van Voorpost ging daarbij vooral uit naar de gebruikte propaganda en actiemethodes van deze beweging, die daarmee vaste voet heeft gevonden in heel Italië. Maar ook de sociale thema’s die Casa Pound in de actualiteit brengt zijn interessant om volgen.

De spreekbeurt werd afgesloten met een viertal filmfragmenten van Casa Pound-activiteiten, waarna heel wat vragen werden afgevuurd op de sprekers en er nog een boeiend debat ontstond.

Het was een interessante kennismaking met de beweging in kwestie, waarbij we toch wel willen beklemtonen dat we het inhoudelijk niet helemaal eens zijn met Casa Pound. Casa Pound noemt zich fascistisch, wat Voorpost uiteraard niet is, laat daar geen misverstand over bestaan. Als volknationalisten zijn we het ook niet eens met het standpunt van Casa Pound aangaande Zuid-Tirol, daar Casa Pound er daaromtrent een staatsnationalistische en centralistische visie op nahoudt.

Het werd alleszins een boeiende en geslaagde avond.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Vorming en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s