Voorpost voert actie tegen opkopen moskee

Voorpost heeft actie gevoerd in Medemblik tegen het besluit van de gemeente om een moskee op te kopen om zogenaamd overlast tegen te gaan.

Wie elke dag geluidsoverlast veroorzaakt en wiens gasten elke week de wijk blokkeren met hun auto’s krijgt van de politie hoge boetes. Wie echter een moskee beheert en dezelfde problemen veroorzaakt, maakt een grote kans op een gift van € 300.000,-.

Dat klinkt wellicht ongeloofwaardig, maar het is precies wat wethouder Gutter van de gemeente Medemblik van plan is om de problemen bij de moskee aan de Korte Brakeaan te pakken. Geluidsoverlast, islamitische hangjongeren in de omringende wijken en parkeerproblemen. De moskee is in het verleden al twee maanden gesloten geweest wegens de overlast die de bezoekers veroorzaakten. Na druk vanuit de moslimgemeente werd dit snel weer teruggedraaid.

Burgemeester en wethouders zijn van mening dat er dan maar flink geld moet worden neergelegd voor een nieuwbouwpand om zodoende de problemen af te kopen. Dit voorstel werd achter de schermen naar voren geschoven door VVD raadslidÖnder Sahin. Raadslid Sahin is tevens voorzitter van de Islamitische Stichting die de moskee beheert.
Indien de islamitische gemeenschap een nieuwe moskee wil betrekken dient dit te gebeuren met eigen financiële middelen en niet op kosten van de samenleving. In deze financieel zware tijden is het niet verantwoord € 300.000,- weg te geven om problemen af te kopen. Als de moskee en haar bezoekers zich niet aan de wet houden dient er een procedure te worden opgestart om de moskee te sluiten!

Voorpost Kennemerland heeft daarom folders verspreid in de wijken rond de moskee om de achterkamertjespolitiek in deze gemeente zichtbaar te maken. Verder zijn er veel gesprekken op straat gevoerd met inwoners om ze te wijzen op deze plannen. Dat deze actie werd gewaardeerd bleek uit de vele positieve reacties.

’s Avonds ging een afvaardiging naar de commissievergadering in het stadhuis om de besprekingen te volgen. VVD raadslid Sahin was ook aanwezig samen met tientallen van zijn volgelingen om de druk nog eens op te voeren. De wethouder die dit plan snel probeerde door te drukken kwam van een koude kermis thuis.

Om de grond weer bouwrijp te maken is er een bedrag gereserveerd binnen de voornoemde € 300.000,-. Een onbekend gedeelte daarvan is vrijgemaakt om de op het perceel aanwezige bodemverontreiniging te saneren, aangegeven werd dat dit een bedrag tussen de €10.000,- en € 30.000,- betreft. De wethouder ontwijkt de vragen over het bodemonderzoek, een aanvullend onderzoek om te zien hoe erg de grond vervuild is volgens hem pas mogelijk na de koop en afbraak van de moskee.

Een specialist op dit gebied die zijn diensten kosteloos aan Voorpost heeft aangeboden kon hierover het volgende melden: ¨Uit verkennend bodemonderzoek is schijnbaar gebleken dat de locatie verontreinigd is met kobalt en mogelijk asbest. Helaas is het onderzoek niet openbaar. Aanvullend onderzoek wordt in het algemeen uitgevoerd om de omvang van de verontreiniging in kaart te brengen en wordt niet uitgevoerd als uit het verkennend bodemonderzoek is gebleken dat de grond niet of slechts licht verontreinigd is. Aanvullend onderzoek is grotendeels ook uit te voeren voordat het gebouw gesloopt is. Gezien de geschiedenis van de locatie is het zeer waarschijnlijk dat aanvullend onderzoek zal uitwijzen dat de locatie ernstig verontreinigd is. Het bedrag dat de wethouder heeft laten doorschemeren is in dit geval bij lange na niet voldoende om de locatie geschikt te maken voor woningbouw.
Het meest opmerkelijke is dat de wethouder de gemeente de grond wil laten opkopen en geschikt maken voor woningbouw. Normaalgesproken is dit de taak van een projectontwikkelaar. Een projectontwikkelaar zal echter niet € 300.000,- betalen voor het perceel. Er moeten kosten gemaakt worden voor aanvullend onderzoek, bodemsanering, eventuele nazorg en de wethouder schat de waarde van het perceel nadat het bouwrijp is waarschijnlijk te rooskleurig in. De werkelijke verkoopwaarde van het perceel is zonder aanvullend onderzoek niet te bepalen maar ligt waarschijnlijk meer dan een ton lager dan de wethouder bereid is er voor uit te trekken. Als de gemeente besluit dit perceel op te kopen en bouwrijp te maken is het niet onwaarschijnlijk dat ze voor meer dan een ton het schip in gaan. U vraagt mij een bedrag te noemen: Als echt alles tegenzit, € 180.000,-
¨.

Het lijkt er op dat hier een vriendendienst bewezen wordt aan raadslid Sahin. Op deze manier krijgt het moskeebestuur gratis een nieuwe moskee en ontdoen ze zich van het stuk giftige grond waar ze nu gevestigd zijn. Dit op kosten van de belastingbetaler. Op 13 september wil de wethouder een beslissing hebben, laat dit een unaniem nee zijn!

Voorpost Kennemerland blijft paraat op de straat en in deze ook in de gemeenteraad!
Wordt vervolgd!

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s