Voorpost trok naar Rode

Het door het gemeentebestuur van Rode met veel poeha aangekondigde verbod om van Rode een trefpunt van de Gordel te maken is volkomen mislukt. Het trefpunt verhuisde naar Alsemberg, 750 meter verder, maar zowat de hele Vlaamse Beweging voerde de hele morgen succesvol actie in het centrum van de gemeente.

Het Vlaams Belang maakte van Rode zelf een trefpunt en deelde aan een 80-tal medestanders koffiekoeken uit. Het TAK  deelde ballons en Leeuwenwimpels uit. Met Voorpost vertrokken we om 9.30 uur met een 100-tal militanten vanuit Alsemberg naar Rode. Onderweg scandeerden we de gekende slogans “faciliteiten stommiteiten”, “Franskiljons buiten” en “adieu aan de Walen, gedaan met betalen”. Onderweg werden de verkiezingsborden overspoten met de slogan “Rode Vlaams”. De tocht eindigde voor het gemeentehuis waar onze voorzitter Johan Vanslambrouck opriep tot verzet en tot het blijven verdedigen van de faciliteitengemeenten en van heel ONS Vlaams-Brabant tegen het Franstalige imperialisme.

Actieleider Luc Vermeulen deed nog een warme oproep tot deelname aan de TAK-betoging “dwars door Rode” van zondag 30 september. Met Voorpost zullen we in blok opstappen. Schrijf nu via de TAK-webstek in voor deze betoging, die een succes moet worden. In het Antwerpse kan men inschrijven via Luc: we willen een bus vullen!

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Hereniging, Onafhankelijkheid en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s