Voorpost start acties tegen uitgaansgeweld in Hilversum

Voorpost heeft vanavond voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering voor het gemeentehuis van Hilversum folders uitgedeeld aan de gemeenteraadsleden. ‘Ook in ons mooie Hilversum slaat de multiculturele samenleving toe. Letterlijk.’ aldus de folder.

De afgelopen jaren worden er maandelijks mensen in elkaar geslagen, neergestoken en beroofd. Jonge weerloze meisjes worden aangerand na het uitgaan of overdag op straat. De media noemde ons centrum al een gebied ‘waar allochtone jongeren een no-go area hebben gecreëerd met bedreigingen, verwensingen en agressie.’

Omdat de politiek het probleem niet serieus neemt voert Voorpost actie. Vanavond is bij het gemeentehuis de aftrap gegeven voor een kampagne tegen uitgaansgeweld door ‘jongeren’. Want op de politiek hoeft in ieder geval niet gerekend te worden. Na twee jaar van steeds meer escalerend geweld komt de gemeenteraad met een plan: 100.000,- voor 5 camera’s in het uitgaanscentrum … VVD’er Voorink kwam met een extra voorstel: Jongeren die worden opgepakt moeten met hun ouders een keer op gesprek komen bij Bureau Halt. Wij schatten in met een kopje thee.

Dat de burgers de moed verliezen blijkt niet alleen aan de reacties die wij mochten ontvangen maar ook bijvoorbeeld uit het feit dat landelijk de aangifte bereidheid rond de 30% ligt. In Hilversum is de bereidheid dramatisch gezakt tot rond de 20%.

Voorpost is van mening dat het plaatsen van 5 camera’s en een kopje thee drinken met daders van geweldsmisdaden symptoom bestrijding is. Nog steeds denken de PvdA’ers in onze samenleving dat dit de problemen oplost. Niet voor niks heeft burgemeester Broertjes stage gelopen bij PvdA burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen.

Problemen dienen bij de kern worden aangepakt. Voorpost eist:

– het zogenoemde weekeinde arrangement. Word je opgepakt voor geweld in welke vorm dan ook, dan moeten daders minimaal drie dagen worden vast gezet.
– met zware straffen voor herhaling en waar mogelijk remigratie van de geweldsdelinquenten.
– Aangiftes moeten worden opgenomen door de politie. Klinkt logisch, maar uit praktijkvoorbeelden blijkt tegen gewerkt te worden. SP’er Verweij heeft een voorbeeld voorgelegd aan burgemeester Broertjes. Die dit wegwuifde met de tekst: ” De politie zegt dat ze dit niet doen.”
– Nultolerantie voor gepleegde misdaden
– Een traject waarin meelopers worden begeleid in scholing en een dagvulling. De harde kern draaideur jeugdcriminelen moeten van de straat gehaald te worden.

Aanstaande vrijdag, 28 september a.s., zal Voorpost folders uitdelen in het uitgaansgebied van Hilversum . Vanaf maandag zal Voorpost ook aan de scholen staan om de jongeren te bewegen om zelf in actie te komen voor meer veiligheid.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Veiligheid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s