Geslaagd IJzerwakeweekeinde

We kunnen terugblikken op een bijzonder geslaagd IJzerwakeweekeinde, met een IJzerwake waar Voorpostmilitanten uit Noord en Zuid weer een belangrijke bijdrage aan leverden.

Vrijdagmorgen reeds meldden  de eersten zich aan op de IJzerwakeweide om mee te helpen aan de opbouw van het terrein. Vrijdagavond konden de militanten genieten van een lekkere braai klaargemaakt door Nick en Bart.

Zaterdag om 10 uur stonden de militanten van de kringen Antwerpen-Kempen, Westland, Leuven, Dender&Waas  en Voorpost Nederland paraat om de IJzerwakeweide om te toveren. Met een totaal nieuwe opstelling van het podium werd het uitkijken naar de reactie van de IJzerwake deelnemers.

Enkele duizenden stoelen werden geplaatst, vlaggen en spandoeken opgehangen, tenten rechtgetrokken, enzovoort, enzovoort. We waren met zo’n sterke ploeg aanwezig dat reeds vrij vroeg in de namiddag de klus geklaard was.
Ondertussen waren de militanten van de kringen Gent en Aalst de zaal voor de zangavond in orde aan het brengen. Zij zorgden er tevens voor dat 67 militanten om 18 uur aan tafel konden schuiven voor  een heerlijke spaghettimaaltijd.

En de zangavond werd een succes. Honderdveertig nationalisten zongen van 20 uur tot 23 uur onder leiding van de cantors Francis en Geert en onder begeleiding van de muzikanten  Sabine, Goedele en Jan hun kelen schor, die dan weer duchtig gesmeerd werden met het aanwezige gerstenat. Tot twee uur werd er nog nagezongen en nagepraat waarna de lichten definitief gedoofd werden want om 8.30 uur werd iedereen weer verwacht op de IJzerwakeweide om aan te vangen met de ordedienst.

Het werd een radicale IJzerwake met bijna 5000 aanwezigen. We willen hier alle Voorpostmilitanten uit Noord en Zuid bedanken voor hun inzet!

Meer foto’s zijn op onze Flickrpagina te bekijken.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Hereniging, Onafhankelijkheid en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s