Actie in Zeist tegen bouw moskee

Het mooie Zeist (provincie Utrecht)  heeft in toenemende mate te maken met stadsproblemen. Net zoals in Leerdam, IJsselstein, Ede, Hilversum en bijvoorbeeld een Veenendaal zijn er de afgelopen jaren ghettowijken ontstaan. In dit soort wijken zijn de moskeeën vaak het middelpunt. Als een magneet trekken ze nog meer kansarmen dergelijke wijken in.

Zo ook in Zeist waar de Verzetswijk en het gebied rondom winkelcentrum De Clomp verworden zijn van gezellige volkswijken tot de afvoerputjes van Zeist en omgeving. Tot in het winkelcentrum zijn de oproepen tot gebed te horen vanaf de minaret. Iets waar Voorpost in 2004 al actie tegen gevoerd heeft.

In 2011 begon de afbraak van de El Mathakine-moskee bij winkelcentrum De Clomp. Een initiatief die wij van Voorpost alleen maar kunnen toejuichen. Er zijn immers al teveel moskeeën in Zeist! Helaas is de reden voor de sloop een stuk minder aangenaam. Ter vervanging wordt er nu een nieuw islamitisch centrum gebouwd.
Wij sluiten ons dan ook graag aan bij de woorden van de Zeisterse SGP, die ondersteund worden door de ‘Bewonersvereniging de Clomp: “De verdere islamisering van onze samenleving en van onze prachtige woonplaats moet niet oogluikend worden toegestaan.”

Voorpost laat het niet bij woorden. Wij blijven op de voorposten van de samenleving staan, ook in Zeist. Wij zien het als onze taak om de onvrede van burgers te bundelen en een vinger aan de pols te houden in de wijk. Daarom trokken we maandagavond dan ook met een stevige ploeg de wijk in rondom het winkelcentrum De Clomp om de burgers te informeren en een platform te bieden. Zo hebben we gesprekken gevoerd met jongeren bij een voetbalveldje, met ouderen bij het winkelcentrum en vele anderen. In de brievenbus van 1.500 huishoudens is een folder gedeponeerd.

Tot aan dinsdagmiddag werden we al elf maal gebeld door inwoners van deze wijk om hun verhaal kwijt te kunnen. Mede hier door besloten we dinsdagavond nog eens 600 huishoudens in het centrum te informeren door middel van de folder. Vier man trokken door de straten, twee man stonden op post rondom het gemeentehuis. Er was een gemeenteraadsvergadering, dus besloten de activisten van Voorpost Midland ook daar iemand te plaatsen om de gemeenteraadsleden te informeren over de actie. Dat de politici niet blij waren met de actie van Voorpost bleek wel uit de reacties. En juist die reactie sterkt Voorpost om door te zetten!

 

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Veiligheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s