Sint-Genesius-Rode geen trefpunt voor de Gordel ? Sint-Genesius-Rode wél trefpunt voor Voorpost !

De Vlaams-nationalistische actiegroep Voorpost heeft kennis genomen van het feit dat de gemeenteraad van de Vlaams-Brabantse faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode het schepencollege is bijgetreden in zijn beslissing de Gordel te dwarsbomen. Vanavond besloot die gemeenteraad, naar verluidt voltallig, immers om dan wel “toe te laten” dat de Gordel over het grondgebied van Sint-Genesius-Rode trekt, maar niet dat de Gordel in de gemeente een zogenaamd “trefpunt” zou organiseren.

Uitleg van het gemeentebestuur: dat “trefpunt” kost geld en zorgt voor … “overlast”. Bijzonder eigenaardig dat het gemeentebestuur daar nú pas opkomt, aangezien Sint-Genesius-Rode al jaren een van de vier vertrekplaatsen van de Gordel is én de gemeente waar in 1981 het initiatief voor de Gordel ontstond.

Het moge dus duidelijk zijn dat de beslissing van het gemeentebestuur niéts te maken heeft met kosten of zogenaamde “overlast”, maar alles met een steeds virulenter wordende fransdolheid.

Mevrouw Rolin mag zich dan ook alvast verheugen op een uitgebreid bezoek van Voorpost. Dit wordt georganiseerd op zondag 2 september, dag van de Gordel. En het zal Voorpost worst wezen hoeveel geld dat de gemeente kost en hoeveel overlast dat veroorzaakt.

Vlaanderens grootste sportieve manifestatie heeft vriendelijk gevraagd in Sint-Genesius-Rode datgene te organiseren wat ze al jaren organiseert. Het gemeentebestuur heeft besloten af te zien van een vriendelijk antwoord op die vraag. Het gemeentebestuur kan zich dus verwachten aan een gepaste reactie van de radicale Vlaamse Beweging.

Sint-Genesius-Rode geen trefpunt voor de Gordel ? Sint-Genesius-Rode wél trefpunt voor Voorpost ! Afspraak op zondag 2 september !

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie, Onafhankelijkheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s