Voordracht “Groen en/of rechts” (Kring Dender en Waas)

Spreker Guy de Maertelaere, auteur en uitgever van Gwenved, auteur van (onder andere) de TeKoS-rubriek “Uit de Groene Hoek” en sinds begin dit jaar ook verantwoordelijk voor de serie “Groene Denkers” in ons eigen blad Revolte, had het niet meteen verwacht, maar we mochten exact dertig toehoorders begroeten voor zijn voordracht “Groen en/of rechts”.

Zeer aandachtige toehoorders bovendien, want gedurende de hele uiteenzetting kon je behalve de stem van de spreker hoogstens een speld horen vallen. Dat was – en zulks was ook de bedoeling – niet meer het geval tijdens het tweede deel van de namiddag, toen het publiek uitgenodigd werd de spreker met vragen te bestoken. Die kwamen er, net zoals een uitgebreide discussie onder de aanwezigen en met de spreker. Niet iedereen ging helemaal overtuigd naar huis – kringleider Björn Roose zei al dat Guy de Maertelaere eigenlijk aan apostolaat deed en dat iedereen die wél overtuigd wordt en ook verder de boodschap overbrengt winst betekent voor de groen-rechtse zaak -, maar iedereen had wél een en ander om over na te denken en dat was uiteindelijk ook de bedoeling van de namiddag.

Er werd dan ook nog uitgebreid nagepraat aan de toog van zaal Trapsoet, weerom welwillend ter beschikking gesteld door Hugo en Christina, en de Bretoense taart van die laatste – verkocht ter financiële ondersteuning van de Kring – ging even vlot over die toog als de drankjes.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Vorming en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s