Spectaculaire actie Voorpost Gent n.a.v. rouwdag 21 juli

Vandaag viert de Belgische staat het feit dat Leopold I, bijna veertien jaar nadat z’n poging om als prins-gemaal op de Britse troon terecht te komen mislukt was, op 21 juli van 1831 de eed aflegde als koning der “belgen”. Hij werd daarmee het symbool van een kunstmatig land, een land waar de Vlamingen niet op zaten te wachten en waar ze ook nooit wat aan gehad hebben. En de 21ste juli werd – toch vanaf 1890 – de Belgische nationale feestdag.

Nu heeft Vlaanderen op 21 juli niets te vieren en zou voor heel Vlaanderen op deze dag alleen diepe rouw passend zijn. Nog steeds moet Vlaanderen vechten voor het met moeite in stand houden van de taalwetten waarvoor het gedurende de eerste 150 jaar België heeft moeten strijden. Nog steeds proberen Franstaligen niet alleen de volledige Vlaamse hoofdstad Brussel, maar ook het grootste deel van Vlaams-Brabant en zelfs stukken van Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen volledig in de Franse invloedssfeer te brengen. Nog steeds is er van amnestie, intussen meer dan zestig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, geen sprake. Nog steeds wordt Vlaanderen kaalgeplukt in de naam van solidariteit met het “tijdelijk” slecht boerende Wallonië. Nog steeds worden “Vlaamse” politici aan het handje geleid door Waalse politici, nog steeds dicteren corrupte, pseudo-communistische, imperialistische Waalse politici wat “Vlaamse” politici moeten doen. Nee, Vlaanderen heeft op 21 juli niets te vieren.

Voorpost laat dat dan ook al jaren merken met acties op en rond deze dag van Vlaamse rouw. Ook dit jaar is dat weer het geval.

Te midden van de Gentse feesten, in het hart van de stroppenstad, werd een spectaculaire actie ondernomen door Voorpost Gent. Militanten van de Vlaams-nationalistische en Heel-Nederlandse Beweging bezetten de toren van de Sint-Baafskathedraal, sierden die met een vijf meter lang “België barst”-spandoek, en verspreiden over de buurt “snippers” met de tekst “België barst – Vlaanderen onafhankelijk”. Op hetzelfde moment verdeelden in de buurt van de kathedraal nog meer Voorpost-militanten pamfletten met als veelzeggende titel  “Leve belgië? Vlaanderen onafhankelijk!”. Deze pamfletten werden tussen 11 juli en vandaag op 25.000 exemplaren door de verschillende Voorpostkringen ook verspreid over heel Vlaanderen.

De actie verliep zonder incidenten.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s