Guldensporenwandeling door Ronse en omgeving

Omwille van de steeds toenemende verfransing en vervreemding had Voorpost de Vlaamse stad Ronse uitgekozen voor een Guldensporenwandeling. Zo’n 50 Voorpostmilitanten met bijna evenveel Vlaamse Leeuwenvlaggen verzamelden om 13.30 uur op de Grote Markt van Ronse. Blijkbaar werkten de zwart-gele kleuren als een rode lap op een stier, want nog vooraleer we vertrokken kwam er een (kamikaze) aanval van een Marokkaan die onze militanten met een knuppel te lijf wilde gaan. Onze militanten waren sneller dan de aanwezige GDA’ers in burger en de Marokkaan heeft de sprint van zijn leven mogen nemen om te ontsnappen aan de achtervolgende Voorpostmilitanten.

De toon was meteen gezet. De wandeling werd ingeleid door gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Dr. Eric Tack, die als geboren en getogen Ronsenaar de pijnpunten van deze Vlaamse stad met faciliteiten voor de Franstaligen zeer concreet naar voor bracht. Verfransing, vervreemding en criminaliteit duwen Ronse steeds meer in een neerwaartse spiraal.

Tijdens de tocht van omtrent 8 kilometer werden pamfletten met de eis voor een onafhankelijk Vlaanderen gebust en uitgedeeld. Onze tocht ging niet onopgemerkt voorbij en lokte heel wat reacties uit, zowel in positieve als negatieve zin. Van achter ramen gingen duimen de lucht in. Van uit voorbijrijdende auto’s kregen we zowel awoert-geroep als applaus.

Onze Guldensporenwandeling eindigde waar ze begon, namelijk op de Grote Markt, waar een ontvangstcomité(tje) klaar stond. Een vijftal jongeren, voor de verandering eens geen Marokkanen maar linkse Ronsenaars, lieten hun ongenoegen blijken waarbij één van hen het nodig vond zijn broek af te steken om zijn bloot gat te laten bewonderen. Wat meteen het “niveau” van de “tegenbetogers” aangaf.

De succesvolle wandeling werd afgesloten met een stevige Vlaamse Leeuw.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s