Di Rupo bezocht Gent – langs achterpoortjes en sluipwegen …

We zouden Di Rupo eens goed zeggen wat we van hem denken, daar aan het STAM, met vlaggen, fluitjes, allerlei slagzinnen op borden, leuzen op zwart-gele affiches en spandoeken.
We kwamen samen op de hoek van de Godshuizenlaan en de Bijlokekaai, alwaar ook vier agenten in burger stonden, die we al kenden van vroeger. Op de “eregast” was het helaas veel langer wachten, meer dan drie uren zelfs … Dat wachten werd echter opgevrolijkt door onder andere het voorbijfietsen van een koppel, waarvan de vrouwelijke helft ons uitschold voor fascisten, en het feit dat aan de overkant een autobestuurder, die druk bezig was ons lelijke woorden toe te roepen, vergat te stoppen en inreed op zijn stilstaande voorligger, een allochtoon. Wie om zich wat te warmen een koffie ging drinken in het STAMcafé werd ook daar in de gaten gehouden door zo’n acht agenten in burger.
Plots vernamen de actieverantwoordelijken dat er veel agenten opgesteld werden in de Bijlokekaai, aan een zij-ingang, tussen de muur van het museum en het water aan de overkant. Daar aangekomen, botsten we inderdaad op een dubbele rij agenten, en toen we rechtsomkeer wilden maken, stond achter ons plots óók een uit het niets opgedoken politiewagen in het midden van de rijbaan met aan weerszijden een peloton agenten. Franstalige Brusselse agenten, herkenbaar aan hun opschrift “Police – Politie” inbegrepen.
Mooi opgezette valstrik dus. Vruchteloos probeerde een kloeke Filip De Winter met wat gedrum een opening te forceren, maar er was geen ontkomen aan. Onder leiding van Gentenaar Tanguy Veys scandeerden we onze gekende leuzen en zongen we onze strijdliederen.
Inmiddels kwam vanuit de andere richting een groep van zo’n tiental betogers, onder leiding van Nick Van Mieghem, terug van hun post bij de achteringang. Zij naderden tot vlak achter de dubbele rij agenten, wilden daar blijven staan, maar kregen uitdrukkelijk bevel de eerder ingeslotenen te vervoegen. Voor de keuze gesteld tussen onmiddellijke arrestatie en dát werden de groepen herenigd. Meteen had de politie ook maar één groep meer in de gaten te houden.
Intussen was Di Rupo hoe dan ook aangekomen en langs de vroegere hoofdingang van het voormalig Bijlokemuseum binnengeleid. Actieleider Luc Vermeulen dankte na het zingen van de Vlaamse Leeuw de aanwezigen voor hun inzet en noemde de actie terecht geslaagd omdat Di Rupo en de belgische veiligheidsdiensten zich al meteen van hun zwakste kant hadden laten zien door het hele verloop van de dag te veranderen én de Waals-belgische premier stiekem binnen te smokkelen uit angst dat deze zou geconfronteerd worden met niet meer dan een aantal Vlaams-nationalistische betogers. Betogers die op zeer korte tijd en midden in de week waren gemobiliseerd … voor slechts een voorsmaakje van wat Di Rupo te wachten staat bij komende bezoeken aan Vlaamse steden.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s