Vormingsmiddag over de toestand van het Nederlands

Voorpost Haaglanden organiseerde traditiegetrouw de eerste vormingsmiddag van het jaar. Sjors besprak in de inleiding de acties van de kring in het afgelopen jaar en introduceerde de spreker. Thema van deze middag: hoe staat het ervoor met de Nederlandse taal. Wie kunnen we beter voor dit onderwerp vragen dan Jan Heitmeier. Deze spreker is iemand met een lange staat van dienst en staat bekend om zijn gedrevenheid als het om taal gaat.

Heitmeier na de aanwezigen mee met een rondje over de wereld. De spreker gaf zeer bevlogen uitleg over alle gebieden die ooit min of meer tot het Nederlands taalgebied behoorden. En dat waren er nogal wat. Sommige gebieden werden kort besproken; bij andere bleef Heitmeier langer stilstaan. Zoals bij Zuid-Afrika en de taalgenocide die daar nu plaatsvindt.  Veel wetenswaardigheidjes werden gemeld. De spreker bleek een indrukwekkend aantal landen hebben bezocht.

Na een korte onderbreking besprak Heitmeier de doelstellingen van de Stichting Taalverdediging. Het was een zeer leerzame middag met een hoop interactie van de aanwezigen. En het moet gezegd worden: de spreker was niet te betrappen op het gebruik van een vreemd woord.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Taal, Vorming en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s