Geslaagde oprichtingsactiviteit Voorpost Dender en Waas

Goed dat de kersverse kringverantwoordelijke en Vlaams actieleider Luc Vermeulen méér dan ruim op tijd de zaal geopend hadden, want meer dan een half uur voor het officiële aanvangsuur kwam het volk al binnengesijpeld. Dat bleef ook tijdens het eerste half uur van de uitleg van Luc Vermeulen nog doorgaan, waardoor we uiteindelijk met zo’n vijfentwintig mensen in de zaal zaten. Mannen en vrouwen, jong en iets ouder, bekende militanten en nieuwer potentieel. Alles samen een mooie opkomst en een belofte voor de toekomst dus.

Na de inleiding door de kringverantwoordelijke – die het kort hield maar het toch had over de eerste voorziene activiteit van de kring, over de nationaal nog op stapel staande activiteiten, over het feit dat Voorpost niet alleen staat voor actie, maar ook voor kameraadschap, hulp aan arme mensen van ons eigen volk, vorming, en ondersteuning van andere Vlaams-nationalistische en Heel-Nederlandse verenigingen (waarvan we er in onze streek toch een paar bijzonder actieve hebben) – kon Luc Vermeulen zijn gang gaan met een fotovoorstelling van intussen al 35 jaar activiteiten en zijn uitleg daarbij. Altijd een interessante kennismaking voor mensen die al wel eens van Voorpost gehoord hebben, hier of daar een activiteit hebben meegemaakt, maar niet meteen een zicht hebben op het brede veld waarbinnen Voorpost, letterlijk en figuurlijk, actief is.

Aan het begin en op het einde van de avond kon een en ander aangekocht worden aan de propagandastand én konden we onze peperkoekenhartjes ten voordele van Z11Z11Z11 – een actie die ontstond in het brein van Christina, één van die hardwerkende en altijd tot actie bereid zijnde militanten in het Waasland en nu loopt over heel Vlaanderen – weer vlot aan de man/vrouw brengen.

En om de avond goed af te sluiten, trokken we, zoals beloofd, met de mensen die daar nog zin in hadden (en dat waren er toch nog flink wat) naar het kraampje van het VNJ Belsele op de Sint-Niklase kerstmarkt, alwaar nog menige jenever, Gloeiwijn en/of chocomelk gedronken werd. De VNJ’ers tevreden en Voorpost van start. We zijn er om mekaar te helpen, nietwaar?

Bron: http://www.voorpost.org/1/337

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie, Kameraadschap, Vorming en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s