Actie in Enschede tegen de globalisering

Voorpost Twente voert actie tegen de globalisering in Enschede. Het McDonaldsfilaal in de binnenstad werd afgezet met een rood-wit lint en voorzien van rouwkaarten, strooibiljetten, kaarsen en bloemen. Een plaats delict…

Door de industrialisering en de voortgaande communicatierevolutie van samenlevingen lijkt de wereld steeds kleiner te worden. Eenieder kan met redelijk gemak, van de ene kant van de aardbol naar de andere reizen en verliest daarmee soms letterlijk het contact met grond onder zijn voeten.

Van deze ontworteling wordt handig gebruikt van gemaakt door grote bedrijven en organisaties met wereldlijke pretenties. Ze trachten grenzen te verzwakken en te doorbreken en ze komen met de boodschap dat er maar een cultuur bestaat en dat er dus ook maar één product of boodschap nodig is. Het gevolg is dat lokale tradities en gebruiken worden vertrapt onder de massale instroom van eenvormige producten en boodschappen die door deze wereldwijd opererende machten worden verspreid. Dit proces draagt de naam globalisering en dat is waar wij ons tegen keren.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s