Vormingsavond ‘Waarom vertrokken zij naar het Oostfront ?’

Op de eerste vrijdagavond van oktober organiseerde Voorpost Westland een vorming met als thema ‘Waarom vertrokken zij naar het Oostfront?’.

Dergelijke onderwerpen kunnen blijkbaar nog steeds op heel wat belangstelling rekenen. De zaal kon de meer dan 50 aanwezigen nauwelijks herbergen. Zij werden vergast op een uitstekende getuigenis van Toon Pauli, Oostfronter en oud-voorzitter van het Sint-Maartensfonds. Hij stelde dat men om nu te oordelen ook de tijdsgeest van toen moet kennen. Toon poogde die te schetsen aan de hand van een kijk op zijn jeugd en de situatie thuis tot het hoe en waarom van zijn indiensttreding als Vlaams soldaat voor het Derde Rijk. Het resultaat was een boeiend en bijwijlen aangrijpend relaas.

Voor de uiteenzetting van start ging bracht een diapresentatie impressiebeelden. Na Toons verhaal volgden nieuwe beelden, deze maal over de begraafplaatsen van in het oosten gesneuvelde Vlamingen. Onze gastspreker stipte aan dat hij op regelmatige basis oostwaarts reist om de graven te bezoeken.

Na de vragenronde bedankte Westland Toon met enkele flesjes wijn. Hij sloot vervolgens af met een aanstekelijke anekdote.

De commentaren achteraf waren unaniem positief, en dat bleek eveneens uit de opgehaalde som.

Toons getuigenis is uniek én belangrijk daar het allicht een van de laatste authentieke getuigenissen is over een tot op heden ferm gecontesteerd Vlaams facet van WO II en net daarom des te nodiger onder het volk gebracht. Daarom wil Westland middels dit artikel de aanwezigen bedanken en de heer Pauli in het bijzonder.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Vorming en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s