Debat: de islam in Vlaanderen, vriend of vijand?

Het beloofde een spannende avond te worden, want een  publiek debat tussen voor- en tegenstanders van de islam, met als publiekstrekkers Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Abu Imran (Sharia4Belgium): dat maak je niet alle dagen mee! De militanten van Voorpost Antwerpen werden dan ook door de inrichters van de nieuwe Vlaamse debatclub ‘Res Publica’ gevraagd om een oogje in het zeil te houden. Bij aankomst in de zaal bleek dat we niet de enigen waren: ook de politie was prominent aanwezig, met heel wat mannetjes in burger. Even later kwam ook het publiek toe en al snel vulde de zaal zich met zo’n 300 personen. Abu Imran verscheen pas iets na achten ten tonele, vergezeld van een twintigtal baardmannen, sommigen onder hen uitgedost in gekke jurken en dito hoofddeksels. 

Dan kon het debat beginnen, waarbij vooral Abu Imran ruimschoots zijn deel kreeg in het boe-geroep en hoongelach. Zijn Sharia4Belgium-aanhang antwoordde meermaals in koor met ‘Allahu Akbar’-kreten, maar incidenten bleven uit. Dit veranderde tijdens de vragenronde, toen een agent het aan de stok kreeg met één van de baardmannen. Toen de agent de moslim-fanaticus wilde oppakken, wilden diens vrienden dit verhinderen. Gevolg: hevig trek- en duwwerk, waarbij ook Voorpost zich niet onbetuigd liet. Nadat de man was afgevoerd, werd het kalmer en kon de vragenronde rustig afgewerkt worden. 

Besluit: van het debat hebben we niet veel onthouden of geleerd, maar het leverde zoveel media-aandacht op dat ‘Res Publica’ meteen op de kaart staat!

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s