Kraak de kakers!

Onnodig te zeggen dat krakers al jaar en dag zo goed als vrij spel hebben in Gent. In naam van de “verdraagzaamheid” mogen deze volstrekt onverdraagzame figuren hun gang gaan in privé-eigendommen én op de Gentse straten. Ze vallen vreedzame betogers aan, plunderen de huizen en gebouwen waarin ze menen te mogen “wonen” omdat er even geen inwoners zijn, vallen onder het mom van “anti-kapitalisme” winkels en banken aan, en … gaan nu ook al zonder enige schaamte de eigendommen van doodgewone burgers te lijf.

Dat laatste ondervonden de inwoners van Sint-Amandsberg vorige week voor de tweede keer in een maand. Tientallen gevels en garagepoorten werden besmeurd met graffiti. In slecht Engels – overigens de taal van het internationaal kapitalisme – gespoten boodschappen als “Don’t waste food”, “Feed the poor” en “Kapitalism is boring” moeten er de slachtoffers kennelijk van overtuigen dat zíj en niét het krakerstuig fout bezig zijn. Het bekladden van wagens en het platsteken van banden moet er duidelijk óók al toe leiden dat er geen voedsel verspild wordt en dat er minder kapitalisme zou zijn. Dat eerste, daar kunnen we inkomen – de mensen die hun geld in het herstellen van hun wagen moeten steken, zullen alvast minder eten kunnen kopen -, dat laatste lijkt helemaal van de pot gerukt: de slachtoffers zijn ongetwijfeld niet van plan hun gevandaliseerde wagen te laten staan en zullen allicht, tegen wil en dank, een extra steentje bijdragen aan … het kapitalisme.

Hoe dan ook, Voorpost vraagt al járen harde maatregelen tegen het tuig (tuig dat de politie zonder twijfel vrij makkelijk weet te vinden) en besloot met het schenken van een zonnebloem aan de gedupeerden te tonen dat het eisen van repressie tegen criminelen uitgaat van een warm hart voor de gewone burger.

Een aantal militanten trok dan ook de getroffen wijk in en verdeelde daar niet alleen een duizendtal pamfletten onder de titel “Kraak de krakers!”, maar ook een vijftiental zonnebloemen. Ze kregen daarop bijzonder positieve reacties.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s