Voorpost voert actie voor Vlaams karakter Kortrijk – Kortrijk Vlaams, Kortrijk troef!

op zaterdag 16 juli 2011 voerden een 35-tal militanten van de heel-Nederlandse beweging Voorpost actie in Kortrijk. In deze stad werd ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag zwaar publiciteit gevoerd. Daar hebben wij geen probleem mee, ware het niet dat deze campagne Kortrijk verkocht als een quasi-Franse stad.

Onze militanten trokken, gewapend met Vlaamse Leeuwenvlaggen, pamfletjes waarin het Vlaamse karakter van Kortrijk toegelicht werd, en kleine Leeuwenwimpels de winkelstraten in. Daar deelden zij aan de schaarse winkelaars – het slechte weer zat daar voor veel tussen – de pamfletjes uit en aan de kinderen de Leeuwenwimpels.

De actie werd positief onthaald door de winkelaars en verliep geheel zonder incidenten.

Kortrijk heeft een middenstand om fier op te zijn, een middenstand van noeste werkers, dappere doorzetters en initiatiefrijke denkers. Een middenstand, kortom, die zo Vlaams is als maar zijn kan.

Kortrijk heeft ook een unieke ligging. Dicht bij “de schreve”, centraal in het oude Graafschap Vlaanderen, in het midden tussen onze Vlaamse hoofdstad Brussel en het historisch even Vlaamse Bonen (tegenwoordig Boulogne-sur-Mer), tussen Brugge en Dowaai (Douai). Kortrijk en de Leiestreek hebben eigen streekproducten, Kortrijk en West-Vlaanderen als geheel hebben eigen volksgebruiken, Kortrijk en het Vlaanderen dat langs beide kanten van “de schreve” ligt hebben een eigen rijke geschiedenis. Die geschiedenis, die gebruiken, die producten gebruiken om klanten van overal ter wereld, ook van aan de andere kant van “de schreve”, aan te trekken, daar kan Voorpost zich voor de volle honderd procent achter scharen. Handelaars die dat doen, kunnen dan ook op onze volle steun rekenen.

Een stadsbestuur dat echter via de koopmanszin van zijn inwoners doet wat in zoveel eeuwen niet gelukt is, zijnde de Vlaamse stad Kortrijk verfransen, dat kan niét op onze steun rekenen. Kortrijk wordt omwille van zijn ligging al meer dan genoeg bedreigd door de verfransing, het is niet nodig die commercieel in de hand te werken. In Kortrijk hoort de Vlaamse Leeuw te wapperen, niet de Franse driekleur. Kortrijk Vlaams, Kortrijk troef!

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Onafhankelijkheid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s