Voorpost (Kring Westland) voert actie aan Vlaamse kust

Vandaag trokken een vijftiental militanten van Voorpost (kring Westland) er op uit om in De Panne, liggend aan de Vlaamse kust maar sterk bedreigd door verfransing, een actiedag te houden ter promotie van het Vlaams karakter van de kust.

Zoals een aantal jaren geleden – eveneens ter gelegenheid van 11 juli (nog steeds geen betaalde feestdag helaas, al zijn wij volkomen bereid in ruil de belgische “feestdag” van 21 juli daarvoor op te geven) ook al eens gedaan, trokken ze met billenkarren, versierd met Vlaamse Leeuwenvlaggen langs de dijk. Terwijl ze dat deden, deelden de militanten aan de voorbijgangers pamfletjes uit. Daarop, onder de titel “Welkom aan de Vlaamse kust”, niet alleen een oproep aan de toeristen om respect te hebben voor het Vlaams karakter van onze kustgemeenten, maar ook aan de bewoners van die gemeenten en aan de lokale middenstand om minstens zoveel zelfrespect te hebben als hun collega’s in pakweg Brighton of Saint-Malo en dus zelf hun eigen Nederlandse taal te spreken.

Bij de esplanade gekomen, bevestigde Voorpost een spandoek “Welkom aan de Vlaamse kust”. Tegen de zin kennelijk van de lokale politie, die prompt opdook en eiste dat deze vriendelijke boodschap verwijderd werd. Nadat de politiemensen de overblijvende pamfletten in beslag hadden genomen, werd ook het spandoek verwijderd en zetten de Voorpost-militanten de rit met de billenkarren verder. Zonder verdere incidenten werd de actie omstreeks 14.00 uur stopgezet.

Voorpost blijft niet alleen strijden tegen de verfransing van de Vlaamse Rand rond Brussel, maar ook tegen het sluipend opgeven van het Vlaamse karakter van de Vlaamse kust, de streek rond de kunstmatige grens tussen “Frans” Vlaanderen en West-Vlaanderen, en alle andere gebieden van dit land waar het Franstalig imperialisme aan een stille zegetocht bezig is.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Onafhankelijkheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s