Radicale Sporenherdenking 2011

Het thema van deze Radicale Sporenherdenking was 35 jaar Voorpost. Die 35 jaren waren mooi gevisualiseerd in de beelden die tussen de sprekers en de muzikanten in werden vertoond. De Sporenherdenking werd ingeluid door de klaroenen van het VNJ.


Gastspreker van de avond was oud-Voorpostvoorzitter Francis van den Eynde. In zijn betoog kwam onder andere naar voren dat de strijd van de Beweging niet stopt bij een Vlaamse onafhankelijkheid, maar bij de hereniging van de Nederlanden.

De Vlaamse Skalden zongen enkele mooie nummers waaronder een zeer actuele. Namens Voorpost Nederland bracht actieleider Florens van der Kooi de felicitaties over aan de Vlaamse kameraden. Ook hij hoopte op een spoedig einde van België. Het optreden van Hilde Van Echenpoel was aangenaam te noemen. Zij bracht enkele zeerschone nummers ten gehore.

Rots in de Voorpostbranding actieleider Luc Vermeulen gaf een vooruitblik op de komende acties. Zo riep hij op voor de tegenmanifestatie in Kraainem een dag later. De emmertjes die hierna rondgingen weren grif gevuld.

Na de pauze werd de avond opnieuw ingezet door de VNJ-klaroenen gevolgd door opnieuw een optreden van Hilde van Echenpoel. Voorpostvoorzitter Johan Vanslambrouck ging in op de actuele situatie. Hij riep de Vlaamse Beweging op de rijen te sluiten en te strijden voor een onafhankelijk Vlaanderen. De muzikale bijdragen van deze avond werden afgesloten met weer een optreden van De Vlaamse Skalden. Het zingen van de drie nationale liederen beëindigde het officiële gedeelte van de avond.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s