De communautaire stand van zaken

Voorpostkringen Antwerpen en Kempen nodigden senator Bart Laeremans uit om de communautaire stand van zaken uit de doeken te doen. Actueler kon niet, want net op die dag namen de Franstalige partijen een resolutie aan om de Franse Gemeenschap om te dopen tot  ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’.

Bart begon met een uiteenzetting over de bevolkingsevolutie in Brussel en de Rand – die sterk in het nadeel van de Vlamingen speelt – om daarna in te gaan op de nieuwe benaming van de Franse Gemeenschap. Voorts verwittigde hij ook voor de ‘Brussels Metropolitan Region’, een concept dat officieel de bedoeling heeft Brussel en de haar omliggende regio – Halle en Vilvoorde – economisch op elkaar af te stemmen, maar dat wel eens als pasmunt zou kunnen dienen voor de splitsing van BHV, met nefaste gevolgen voor de positie van de Vlamingen vandien; iets dat we zeker moeten onthouden!

De spreker werd bestookt met vragen vanuit het publiek, zodat we pas vrij laat onze dorst konden lessen aan de toog van de Raf. Een interessante en niet te missen avond!

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Vorming en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s