Willem van Oranjedag 2011

Voorpost organiseerde op de warme zaterdag van 23 april haar jaarlijkse Willem van Oranjedag met daarin een interessant programma, met muziek en meerdere sprekers. Na een woord van welkom, sprak een jonge voorpost militant van de kring Midland over Willem van Oranje en plaatste zijn geschiedenis in een hedendaags kader, waar de historische problematiek en de rol van de militant van vandaag werd vergeleken. Daarna werd even kort stil gestaan bij het overlijden van naast Willem van Oranje alle strijders voor de Nederlandse zaak.

Hierna was er ruimte voor rechtstreekse muziek, van Hein, een identitair musicus, die gewapend met gitaar en stem een vijftal nummers ten gehore bracht. Hein is vooral bekend als frontman van de ter ziele gegane Brabantse  groep Standrecht. Hij is aldus alleen verder gegaan en speelde o.a. het bekende nummer zwart als ravenveren en de Vlaamse dodendans. Hierna hield de actieleider van Voorpost Nederland, Florens van der Kooi, een strijdrede over het afgelopen actiejaar en liet diverse acties voorbijkomen. Te denken valt aan acties bij het Groenlinks congres te Utrecht tegen de nieuwe politiemissie in Afghanistan of de actie in Ede voor meer veiligheid. Ook werd voor de toekomst een scherp en actief Voorpost voorgesteld, waar eenieder dus nog de nodige acties kan verwachten.

Na een korte pauze, konden we genieten van een samengestelde beeldcompilatie van de activiteiten van Voorpost in Nederland én Vlaanderen over het afgelopen jaar. Hier kwam uiteraard de grote manifestatie in Edingen naar voren, maar ook kameraadschappelijke activiteiten zoals het Pinksterkamp en de jaarlijkse Joelviering. Als laatste stond op het programma de publicist Edwin Truyens, die hield een uitgebreide voordacht, met daarin zijn zienswijze op de Nederlanden. Hij sprak over de begripsverwarring tussen Heel-Nederland en Groot-Nederland, over het begrip en de inhoud van het nationalisme en over de blijvende toenadering tussen Nederland en Vlaanderen.

Hierna konden de aanwezigen zich nog gezellig met elkaar vermaken aan de bar en sloot de avond iets naar middernacht af.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Kameraadschap. Bookmark de permalink .

Een reactie op Willem van Oranjedag 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s