Voorpost Leuven voert actie tegen knuffelbeleid voor illegalen

Op donderdagavond 31 maart hield Voorpost Leuven een actie tegen illegalen in het centrum van Leuven. Plaats van de actie was het Hogeschoolplein, aan de ingang van de MTC-gebouwen, waar er een thema-avond doorging over de opsluiting van uitgeprocedeerde illegalen.

De organiserende groepering, voluit de “Werkgroep Mens&Migratie van het Centrum voor Bevrijdingstheologiën” (een hele mondvol), had drie sprekers uitgenodigd die het zouden hebben over de nadelige gevolgen, zowel fysiek als psychisch, van de detentie van illegalen. Alle drie waren het jezuïeten die zich vanuit hun orde inzetten voor “vluchtelingen”. De hele benadering is echter te kaderen in de “open grenzen”-filosofie van de betrokken werkgroep die overigens minder leden
lijkt te tellen dan dat er woorden in haar naam zijn.

Voorpost Leuven betuigde met een tiental militanten zijn steun aan een uitwijzingspolitiek door aan de ingang van de thema-avond post te vatten met een spandoek dat herinnert aan het criminele karakter van illegaal verblijf. Voorts waren
er enkele Dietse vlaggen mee en werden er pamfletten uitgedeeld. Enkele voorbijgangers kwamen ons aanspreken over ons initiatief, er waren hoegenaamd geen moeilijkheden.

Na een uur actievoeren was de voorraad pamfletten op en werd de actie dus stopgezet. Het was ondertussen ook duidelijk dat de groep die op de thema-avond aanwezig was alvast niet groter was dan onze groep die voor de deur stond. Er werd besloten in de nabijgelegen kroeg.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s