Wandeling in ontstolen gebieden geslaagd

Onder een stralende zon deed Voorpost vandaag wat het een maand geleden beloofde: wandelen in de ontstolen Vlaamse gebieden. Tot het allerlaatste moment bleef de eindbestemming van de wandeling van de Vlaams-nationalistische en heel-Nederlandse beweging onbekend, maar uiteindelijk kwamen vijf bussen, gevolgd door politiemensen en de media, aan in het centrum van Edingen.

Voorzien van Leeuwenvlaggen en de Prinsenkleuren trokken zo’n tweehonderd militanten te voet naar het stadhuis. Onderweg zag de politie zich een aantal keer gedwongen de nodige middelen in te zetten tegen Franstaligen die rechten als vrije meningsuiting, vrij verkeer van personen of de vrijheid van vereniging duidelijk niet hoog in het vaandel dragen. Dat kon niet verhinderen dat een van de Voorpost-militanten, een 66-jarige dame uit het Westvlaamse Gistel, getroffen werd door een projectiel – vermoedelijk een zaklamp – van deze anti-democraten en, na terug bij bewustzijn gekomen te zijn, gewond moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis van Tubeke.

De Voorpostmilitanten, en de sympathisanten van onder andere NSV en KVHV, gedroegen zich in tegenstelling tot hun tegenstanders gedisciplineerd en begaven zich na de toespraak voor het gemeentehuis in alle rust terug naar de bussen die hen opnieuw richting vertrekplaats brachten.

Onze boodschap blijft dat er geen sprake kan zijn van welke Vlaamse territoriale toegeving dan ook in ruil voor een zogenaamde uitbreiding van bevoegdheden voor Vlaanderen en Wallonië. Voorpost eist de stopzetting van elke onderhandeling over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde omdat daarover helemaal niet moet onderhandeld worden. Voorpost vraagt de afschaffing van de faciliteiten en stelt dat er geen sprake kan zijn van enige versoepeling met betrekking tot de benoeming van de burgemeesters in die faciliteitengemeenten.

Voorpost is van oordeel dat de Franstalige eisen met betrekking tot Brussel en de faciliteitengemeenten grote provocaties zijn die in het Belgische kader desalniettemin vroeg of laat dreigen verwezenlijkt te worden. Voorpost eist daarom van de Vlaamse partijen dat ze overgaan tot de enige onderhandelingen waar Vlaanderen iets aan heeft: die over de definitieve splitsing van België en de totstandkoming van de vrije en onafhankelijke Vlaamse republiek.

Intussen zal Voorpost niet nalaten alvast te doen wat bij een boedelscheiding gebruikelijk is: opeisen wat van ons is. Wat het grondgebied betreft, zijn dat dus niet alleen Brussel en de faciliteitengemeenten, maar ook de eerder ontstolen gebieden. Ook op die boodschap wilde Voorpost vandaag de nadruk leggen.

En wij houden het hier niet bij. Binnen afzienbare tijd zal Voorpost opniéuw wandelen in de ontstolen gebieden. Omdat wij Vlamingen daar, net zoals in de rest van Vlaanderen, thuis zijn.

Meer foto’s zijn hier te bekijken.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s