Voorpost wandelt in de ontstolen gebieden – Laatste oproep !

De Vlaams-nationalistische en heel-Nederlandse beweging Voorpost kondigde het een maand geleden al aan: we gaan, met verwijzing naar de vroegere Voerwandelingen, wandelen in de ontstolen Vlaamse gebieden.

Gewapend met niet meer dan Leeuwenvlaggen en de Prinsenkleuren wil Voorpost met die wandeling benadrukken dat er geen sprake kan zijn van welke territoriale toegevingen dan ook aan de Franstaligen in ruil voor een zogenaamde uitbreiding van bevoegdheden voor Vlaanderen en Wallonië. Integendeel, wij eisen de bij vorige Belgische staatshervormingen ontstolen Vlaamse gebieden terug.

Verder eist Voorpost de stopzetting van elke onderhandeling over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Over iets wat zélfs volgens de Belgische grondwet een recht is, moeten we niet onderhandelen. De faciliteiten moeten worden afgeschaft en in afwachting daarvan kan er ook geen sprake zijn van enige versoepeling omtrent de benoeming van de burgemeesters in die faciliteitgemeenten. Alleen Vlaanderen is bevoegd voor deze benoemingen en heeft daarbij geen Belgische schoonmoeders nodig.

Wat ons betreft kunnen verdere onderhandelingen alleen nog gaan over de definitieve splitsing van België en de totstandkoming van de vrije en onafhankelijke Vlaamse republiek.

Daarom wandelt Voorpost dus komende zondag (27 maart) ergens in de ontstolen Vlaamse gebieden. Wij laten ons daarbij niet tegenhouden door hysterische Franstalige reacties, noch door, pakweg, de eis van de niet benoemde burgemeester van Linkebeek om Voorpost buiten de wet te stellen.

Alle gegevens i.v.m. opstapplaatsen en –uren (inschrijven voor deelnemers is, om wettelijke redenen, verplicht) zijn te vinden op deze pagina: http://www.voorpost.org/1/286.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s