Ordedienst bij NSV-betoging te Gent

Bij de traditionele jaarlijkse NSV-betogingen hangt er altijd spanning in de lucht. En dat was nu niet anders. Het thema van de betoging was klaar en duidelijk ‘Geen evolutie maar revolutie’. Dit thema sloeg rechtstreeks op de maandenlange regeringsonderhandelingen. Voor NSV (en voor Voorpost) mag men ophouden met het proberen van belgië te redden. Wij gaan voor de splitsing niet alleen van BHV, maar van heel dit onzalige land!

Er werd verzamelen geblazen op de Vrijdagmarkt en omstreeks 20u30 ging de betoging van start. Vierhonderd betogers lieten tientallen Leeuwenvlaggen dansen door de Gentse straten. De klassieke slogans weerkaatsten tegen de gevels: ‘linkse ratten rolt uw matten’ – ‘Europa, jeugd , revolutie’- ‘geen evolutie maar revolutie’. Een betoging met pit!
Uiterst links organiseerde dezelfde avond een eigen manifestatie gericht tegen de betoging van de NSV. De politie hield beide betogingen ver uit elkaar zodat de manifestatie verliep zonder incidenten.

Voorpost was sterk aanwezig. Een vijftig militanten, goed georganiseerd, zorgden voor een onberispelijke ordedienst en enkele tientallen militanten met de kringvlaggen vormden een Voorpostblok in de betoging.

Na de manifestatie werd het nog even spannend in de Overpoortstraat de straat van de studentencafés. Tientallen manifestanten van de NSV- betoging gingen nog een glas drinken in één van de studentenkroegen. Anarchisten en uiterst linksen moesten zo nodig hun frustraties kwijt en verzamelden aan de overzijde van het café waar de Vlaams-nationalisten verzamelen hadden geblazen. Het cafe en de bezoekers werden bekogeld met flessen en verfbommen. De politie in gevechtsuniform moest tussenbeide komen. Een gevecht in regel werd op het nippertje vermeden.
Wij feliciteren de NSV graag met deze succesvolle manifestatie en uiteraard ook de talrijke aanwezige Voorpostmilitanten voor hun daadwerkelijke inzet.

Meer foto’s zijn te bekijken op onze Flickrpagina.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Actie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s