Voorpost Antwerpen: de Repressie in woord en beeld

Blijkbaar trekken de klassieke thema’s nog het meeste volk. Het zaaltje in de Klokke zat afgeladen vol met 60 aanwezigen, zodat nog eens 30 personen noodgedwongen een plaatsje aan de toog moesten zoeken. De Raf zal content geweest zijn!

De avond werd geopend door Toon Pauli, oud-Oostfronter en ex-voorzitter van het Sint-Maartensfonds, die klaar en duidelijk de achtergrond van collaboratie en repressie schetste. Daarna volgde een beeldmontage van de repressie, met aansluitend beelden van amnestie-acties, verzorgd door Dave. Luc Vermeulen bracht enkele repressiegedichten.

Het hoofdbestanddeel van de avond bestond uit de lezing van authentieke repressiebrieven, geschreven door Jan Fossey (dirigent van het Scheldekoor) en zijn familie. Samen met Lieve Tiereliere las Jan voor uit een selectie van deze brieven. Tijdens het voorlezen was het muisstil in de zaal. Er zaten dan ook enkele aangrijpende momenten in. Ook viel het op hoe ‘literair’ deze brieven soms geschreven waren. Na afloop kregen Jan en Lieve een warm applaus van de aanwezigen.

Het is een schande voor België dat het 65 jaar na de beestachtige, anti-Vlaamse repressie nog steeds geen amnestie verleend heeft! In plaats van alle betrokken partijen te verzoenen, koestert België liever de haat. Voor hoe lang nog…?

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Vorming en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s