Voorpost Nederland: de jaren ’00

Na de eeuwwisseling begon de linkse kerk scheuren te vertonen en ook kwam er langzaamaan enig vorm van debat op gang. Dat raakte allemaal in een ongeziene stroomversnelling door de politieke opkomst van Pim Fortuyn. Hij werd geliquideerd door een product van de extreemlinkse activistenscène en het land was in rep in roer. Enkele jaren later werd ook Theo van Gogh vermoord, wederom dankzij een creatie van het linkse multiculturele beleid en plotsklaps werd voor iedereen duidelijk dat groeperingen als Voorpost toch wel rake dingen hadden gezegd.

Spectaculaire acties
Een ruimschoots opgemerkte actie was het schoonvegen van Utrecht Centraal. Een beruchte plek, waar maanden van overlast – van junks en Marokkaanse jeugdbendes – het tot een zeer onaangename stationsomgeving maakten. De Utrechtse gemeente deed aan deze problematiek niets, dus kwam Voorpost op voor de belangen van de gewone reiziger.

Maart 2005: Wij kondigden een grote schoonmaakactie aan op Centraal Station. Overheid, media, politie en buitenlanders waren in hoogste staat van paraatheid. De Mobiele eenheid stond klaar, het station was vergeven van de stillen. En daar kwamen wij met bezems en sop. Want als Voorpost zegt schoonmaken, dan bedoelen we ook schoonmaken! Het effect was dat het probleem op de kaart stond bij de gemeentediensten en er een plan van aanpak kwam vanuit de gemeente. En de politie meerdere malen met de lange lat het station vrijhield van overlast.

Een succes op actiegebied was het meehelpen om de pedofielenpartij de PNVD te stoppen. Meerdere actiemethoden werden uit de kast gehaald om dit clubje tegen te houden. De opbouw van deze partij werd gedwarsboomd en met succes! Er werden organisaties aangeschreven om de contacten via het internet met de PNVD te verbreken. Voorpost dreigde bij handtekeningenzetters van de partij voor de deur te gaan demonstreren of bij de kopstukken van de partij.

Maar ook waren we actief tijdens en rondom bijeenkomsten van extreemlinks. Zoals het Groenlinks-congres van 2005 te Rotterdam. Waar Voorpost de congresgangers opriep een duidelijk signaal af te geven aan de partij en om te stoppen met het beleid van papen en nathouden. Of in augustus van het jaar 2008 bij een boekpresentatie van Wijnand Duyvendak. Het oud-Kamerlid kwam in de bibliotheek van Amsterdam mooie praatjes verkopen over zijn actieverleden en Voorposters voerden daarom terplekke actie.

Landelijke bekendheid
Maart 2009: In een gezamenlijke demonstratie van Voorpost Nederland en Voorpost Vlaanderen hebben we betoogd tegen het drugsbeleid van de Nederlandse regering en het semi-drugsbeleid van de Vlaamse overheid. Met een driehonderdtal activisten namen we deel aan de betoging, het thema van de betoging was ‘ons land drugsvrij!’. We hadden vlaggen, bordjes en spandoeken bij ons. We werden de hele route, alle smalle straten van Maastricht, begeleid door de Mobiele Eenheid. Onze voorzitter hield een felle toespraak over het Nederlandse gedoogbeleid en riep op tot een harde aanpak van de drugscriminaliteit.

In het jaar 2006 herdacht Voorpost met een onaangekondigde demonstratie de terreuraanslag van 1986 in Kedichem. Waar extreemlinkse activisten huishielden, in het Zuid-Hollandse dorpje Kedichem, toen daar op dat moment een vergadering van de Centrumpartij aan de gang was. Voorpost wandelde over de dijk heen en herdacht het extreemlinkse geweld en de vele slachtoffers die dit heeft opgeleverd.

Er wordt door ons nog ieder jaar actie gevoerd tegen de veramerikanisering van Nederland. Met als zwaartepunt de acties rond Wereldvoedseldag, tegen voedselfabriek McDonald’s. Meestal bij een eettent van het bedrijf, maar soms wat ludieker, zoals in 2008 te IJsselstein, waar we bovenop het gebouw gingen staan. Soms moet men nou eenmaal wat scherper de thematiek verduidelijken.

De invloed van de islam op de Nederlandse samenleving werd na diverse bomaanslagen in Europa steeds duidelijker. Dat is voor Voorpost een teken geweest dat de islamisering van de samenleving een duidelijk tegengeluid verdient. Dit mondt uit in een in 2005 gestarte campagne ‘geen djihad in onze straat’. Die de voortgaande islamisering aan het publiek wil duiden en een helder tegengeluid wil laten horen.

Er komen diverse acties uit voort, plakacties in diverse steden van Rotterdam tot en met Nieuwegein. Een folderactie in de Haagse wijk Laakkwartier (2005) nadat islamisten een handgranaat naar de politie gooiden. Tegen de Albert Heijn om haar verkoop van halalvoedsel (2006). Een demonstratie in Den Haag voor de terugtrekking van onze troepen uit Afghanistan en tegen de vergaande invloed van de islam in Nederland (2008). Zeer kritische pamfletten voor een gemeenteraadsvergadering in het Westland, tegen de bouw van wederom een nieuwe moskee (2009). Een actie in shariarechtbank in het Amsterdamse, waarbij een islamitische provocatie werd beantwoord met een tegenactie middels verstoring met spandoek en teksten (2010).

In het jaar 2010 heeft Voorpost een landelijke dekking. Met een actieve kringwerking in de regio van Amsterdam, Enschede, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Geen slechte prestatie in een tijd van algemene desinteresse in de politiek en een breed gebrek aan maatschappelijk engagement onder de bevolking. Met Voorpost in het offensief tot de Nederlanden zijn bevrijd!

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Geschiedenis en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s