Voorpost Nederland: het ontstaan

01 januari 1978

 

 Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven. Korte geschiedenis van Voorpost in Nederland

Er mogen dan veel organisaties ter rechterzijde van het politieke spectrum (hebben) bestaan in Nederland, slechts weinigen hiervan gaan al zoveel jaren mee als Voorpost. Al ruim dertig jaar is Voorpost een factor van betekenis in de woelige nationalistische beweging van Nederland. Voorpost heeft in haar verleden meerdere actieleiders en voorzitters gehad om haar eigen organisatie sturing te geven. Dat had uiteraard gevolg voor de koers van de organisatie, die hoewel altijd bewust heel-Nederlands, er van tijd tot tijd andere accenten werden gelegd.

Mede daarom is een verkorte geschiedenis van Voorpost in Nederland verhelderend. Deze wil niet tot op het detail een beschrijving zijn, maar geeft wel een beknopt overzicht van de acties en activiteiten van de Nederlandse tak van onze organisatie. Ook om zo een correct historisch beeld van Voorpost en een aantal van haar acties en activiteiten te presenteren. Immers bij de bron vindt men altijd het zuiverste water.

Voorpost Nederland is twee jaar na de oprichting van Voorpost Vlaanderen opgericht, te weten in 1978. Aanvankelijk door één persoon, die al spoedig werd bijgestaan door een aantal mensen die in Voorpost een organisatie vonden waarin zijn ze hun idealen zagen verwezenlijkt. De kern hiervan lag in de beginjaren nadrukkelijk in het oosten van de provincie Noord-Brabant.

Advertenties

Over voorpost

Voorpost is de Heel-Nederlandse nationalistische actiegroep voor Nederland en Vlaanderen.
Dit bericht werd geplaatst in Geschiedenis en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s